Son Slalomklubb

– vi skaper skiglede i hjerte av Son –

Hva er verst – innbrudd eller hærverk?

Begeret begynner å fylles opp for de frivillige i Son Slalomklubb. Når Arild og Kjell fra driftsgruppa skulle gjøre klar bakken for dagen var det et trist syn som møtte dem. I løpet av natten har noen, på pur f…., kastet en lecablokk gjennom vinduet så klubbhuset var fylt med glasskår og annet rot. I tillegg har de kastet søplekassen, med søppel, utover.

Det er ikke første gang dette skjer. Tidligere har det kun skjedd på sommerstid, og vi har gått ut fra at dette har vært noen som er på besøk i Son. Noen som ikke har noe forhold til hva som legges ned av arbeid i bakken i løpet av vinteren, og hvor mye aktivitet og glede denne bakken bringer til barn og ungdom. Nå heller vi mere over til at dette er noen fra nærområdet. Dessverre!

Jeg tror ingen har problemer med å forstå hvor demotiverende dette er. Det var klar beskjed fra driftsgutta i dag. Slike hendelser dreper motivasjonen og kan resultere i at bakken legges ned. Vi har mange foreldre som stiller opp på vakter hver eneste dag. Men det er gutta på drift og vi andre som har verv i klubben som holder hjulene i gang. Som nedlegger utallige timer ved siden av full jobb for å opprettholde tilbudet i slalåmbakken, treninger innenfor slalåm, jibbing og snowboard, samt oppkjøring av skiløyper i lysløypa. Bare de timene vi som har verv nedlegger tilsvarer flere årsverk.

Vi har sett oss nødt til å investere i et kostbart overvåkingsanlegg. Uheldigvis var det ikke montert enda. Men det vil bli i nær fremtid. Det er synd at vi må gå til slike skritt for å sikre oss mot slik destruktiv oppførsel. Og selvfølgelig lurer vi på, hvem er det som ønsker å påføre oss ekstra kostnader og, ikke minst, drepe motivasjonen? Hvem er så egoistisk at de ikke skjønner konsekvensen eller ikke gidder å bry seg?

Jeg håper at noen har samvittighet til å kontake oss hvis de vet noe om hvem eller hvorfor.

Hvis dere oppfatter sterke følelser i dette innlegget er det helt riktig. Jeg er frustrert og fly forbannet.

Hilsen Kjersti
Leder i Son Slalomklubb

Previous

Snowboard kurs for nybegynnere

Next

Jibbetrening i morgen

3 Comments

 1. Desverre så er det litt for mange drittunger her i Son som ikke har foreldre som følger opp barna sine. Eneste måten og bli kvitt det på er og ta de på fersken og gi dem en runde…

 2. Tarjei

  Jeg stiller meg 100% bak hva du skriver Kjersti. Jeg er også rasende. Håper jungeltelegrafen kan hjelpe oss med å finne ut hvem som gjorde dette.
  Tarjei

 3. Christian Hallan

  Hei

  jeg har dessverre ingen tips eller formening om gjerningspersoner. Men jeg vil bare gi en oppmuntrende tilbakemelding om den strålende innsatsen dere gjør og håpe at dere finner tilbake motivasjon til å fortsette det flotte arbeidet. Vi er relativt nyinnflyttede til Son og har bare såvidt meldt på en datter på 5 år på kurs torsdager. Her ser vi hvilken god stemning det er i bakken! Rundt middagsbordet har familien flere ganger sagt at vi håper å kunne være flittige brukere og etterhvert bidragdsytere når jenta er noe mer ‘selvgående’ og lillebror på snart 3 blir med om noen år.

  Stå på og håper alarm/kamera e.l. hindrer fremtidig herverk!

  Mvh Christian Hallan m/familie

Legg igjen en kommentar